Fjendespor

 - Udkom 2. september 2019 på Ambush Books: Et mord i New York fanger en dansk kriminalbetjent i en blodig klanfejde. Sporene går fra Balkan tværs gennem Europa og helt ind og smadrer hans rolige hverdag i Københavns Sydhavn, hvor glemte familiebånd bliver livsfarlige. Se mere herunder.

 

 

 

Om Fjendespor:

En voldsom start på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen. Glemte familiebånd bliver pludselig livsfarlige, mens eksplosivt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og menneskesmugling gør kriminelle og bomstærke klaner stadigt mere kyniske. Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden. Den forgrener sig nordpå gennem Tyskland og smadrer Stefans forsøg på at få et nyt, roligt liv i Københavns Sydhavns nye boligblokke. Et kursus og et mord i New York kickstarter en hæsblæsende rejse mod Stefans egne rødder og gennem en fremmed, forarmet del af Europa - samt i Berlin, København - og selv Roskilde Festival, hvor Stefan tvinges ud i gråzoner af lovligt og ulovligt, rigtigt og forkert og konfronterer ham med skæbnesvangre valg, mens menneskeliv står på spil - og han selv drives frem af fromme håb om en højere retfærdighed. Og håb om at redde sig selv fra en grusom død, der synes stadig mere sandsynlig. "Fjendespor" er en spændingsroman med afsæt i virkelige begivenheder, klaner og vesteuropæisk nutidshistorie.

 

Anmeldelser:

Katrines Bogreol: 6 af 6 stjerner: "Fjendespor er baseret på virkelige historiske begivenheder, som jeg ikke kendte til i forvejen. Jeg synes, det er en god mulighed for at få kendskab til historiske begivenheder gennem skønlitteratur. Handlingen er spændende, og jeg var fanget lige fra første til sidste side, hvor der gang på gang sker nye drejninger i handlingen, som jeg ikke havde forudset eller ventet. Det er med til at holde spændingen lige til sidste side. Bogen er velskrevet og sproget løber let og ubesværet. Plottet er gennemtænkt og nemt at følge." 

 

https://katrinesbogreol.blogspot.com/2019/11/fjendespor-af-keld-broks.html 

 

 

Bogpusheren.dkFørsteklasses international spændingsroman:  5 af 6 stjerner: ”Keld Broksø er efter min mening én af Danmarks absolut bedste forfattere af spændingsromaner med både gode plot og fint sprog. Fjendesporkan varmt anbefales.”

 

http://www.bogpusheren.dk/krimier11

 

Krimiormen: Fantastisk rejse gennem Balkan: 6 af 6 stjerner”Jeg giver mine varmeste anbefalinger til denne page turner af en spændingsroman, hvor man får fornøjelsen af at storme frem og tilbage i Balkan og op igennem Tyskland og i tilgift får lidt næsten glemt historie. Fantastisk at stifte bekendtskab med en forfatter, som forstår at skrue et plot og en fantastisk spændende og gribende historie sammen.”

 

http://krimiormen.simplesite.com

 

 

Litteratursiden.dk: Underholdende, informativ og særdeles spændende: ”Udover at være en politisk roman og en spændingsbog giver romanen også en fin beskrivelse af en person, der uforvarende hvirvles ind i et spil, som han overhovedet ikke forstår. Endelig må man ikke glemme, at der også midtvejs i romanen serveres en særdeles fin beskrivelse af livet blandt publikum og bagved kulisserne på Roskilde Festivalen. Rigtig fin spændingsroman, der klart kan anbefales.”

 

https://litteratursiden.dk/boeger/fjendespor

 

Europabevægelsen: Mesterkrimi (5 af 6 flag): ”Fjendespor er en episk rejse igennem Balkan med stalinistiske diktatorer, overdådige luksushoteller, skydevåben, og alt hvad der ellers hører Europas Vilde Vesten til. Men Fjendespor er mere end dét. Fjendespor er også historien om en mand i opløsning. Det er historien om kærlighed og venskaber, der ingen grænser eller alder kender. Personbeskrivelserne er, akkurat som stedbeskrivelserne, fantastiske. Ikke mindst er spændingsforholdet mellem bogens helt og antihelt originalt og skræmmende uforudsigeligt."

 

https://europabevaegelsen.dk/boganmeldelse-mesterkrimi-i-blaa-gul-indpakning/

 

God-bog.dk: Anbefaling fra anmelder Eline Andersen: "Læseren hvirvles ind i gamle familiefejder, kriminelle formuer, narko,- og våbensmugling.  Det, der gør, at jeg helt har overgivet mig til Balkan-fortællingen er særligt Broksøs gode sprog og evne til at skrue et plot sammen, så man bliver hængende. Helt klart en bog, der kan anbefales."

 

https://www.god-bog.dk/fjendespor/ 

 

Krimicirklen.dk: 6 af 6 diamanter:"Broksø skriver gang på gang fine, spændende og medrivende spændingsromaner. ”Fjendespor” er den sidste nye af slagsen."

 

http://www.krimi-cirklen.dk/index.php/component/content/article/8-newsscroller/851-kjeld-brokso-fjendespor?Itemid=101

 

Jyllands-Posten: 3 af 6 stjerner: "Befinder sig et sted melleme efterforskningskrimien og den handlingsfyldte, politiske spændingsroman."

 

 https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/anmeldelser/litteratur/ECE11617857/danske-efterforskere-med-dunkle-hemmeligheder-indsat-paa-fremmed-jord/

 

 

Interviews:

 

 

Globalnyt.dk: Ny bog: Da pyramiden kollapsede: "Med udgangspunkt i den tidligere kommuniststat, Albanien, skabes et spændingsfelt mellem en af verdens mest udbredte mafiaer og en dansk politibetjent med albansk oprindelse, der ufrivilligt bliver deltager i et spil, hvor familie er alt og blodhævn dagens orden."

https://globalnyt.dk/content/ny-bog-da-pyramiden-kollapsede

 

Kanal Roskilde: TV-interview på Kanal Roskilde ved Roskilde Festival 2019: Kanal Roskildes journalist, Annette Thuesen, interviewer fordi fire kapitler i "Fjendespor" foregår på Roskilde Festival, hvor en af pantsamlerne er en internationalt eftersøgt kriminel og politimorder i Tyskland.

https://www.youtube.com/watch?v=C9bBGPHOq-A

Hvidovre avis: Broksøs spændingsroman når et lag dybere: "I september udkom Hvidovreborgeren Keld Broksø med sin sjette spændingsroman - og fiktionsromanen er mere aktuel end forfatteren bryder sig om."

https://www.hvidovreavis.dk/artikel/broksoes-spaendingsroman-naar-et-lag-dybere/1000308605

Magasinet Europa: Sådan svigtede Europa albanerne - nu betales prisen (klumme): "Albansk mafia i Europa står stadigt stærkere efter en voldsom forhistorie med stalinistisk diktatur, landekollaps ovenpå pyramidespil, magtmisbrug og EU-forhandlinger på skrømt. Albanien, Kosovo og Nordmakedonien har massiv korruption og organiseret kriminalitet i kølvandet på en voldsom historie. Nu rammer albansk kriminalitet flere europæiske lande. Også Danmark. Keld Broksø har taget temaet op i spændingsromanen “Fjendespor,” som udkommer i dag. Her skriver han om baggrunden."

 

http://magasineteuropa.dk/saadan-svigtede-europa-albanerne-nu-betales-prisen/

 

Kanal Hovedstaden: TV-nterview med Keld Broksø om hans nyeste roman ”Fjendespor” der udspiller sig i Sydhavnen.

 

 

https://kanalhovedstaden.dk/program/8483/fjendespor/